"SAD JE  KAO PAS KOJI LAJE OBUZET STRAHOM" Sestra Kim Džong Una uputila jezivo upozorenje Americi
Foto: AP

Severnokorejska političarka Kim Jo Džong upozorila je Sjedinjene Američke Države da će se suočiti sa još "fatalnijom bezbedonosnom krizom", nakon što je Vašington zatražio od Ujedinjenih Nacija da osude Pjongjang zbog lansiranja interkontinalne balističke rakete.

Sestra severnokorejskog lidera Kim DŽong Una osudila je SAD zbog izdavanja, kako je rekla, "odvratne zajedničke izjave zajedno sa ruljom poput Velike Britanije, Francuske, Australije, Japana i Južne Koreje", prenosi AP.

Potez SAD nazvala je "bezobraznim kršenjem suvereniteta i teškom političkom provokacijom" i uporedila tu državu sa "psom koji laje obuzet strahom".

- Sjedinjene Američke Države trebalo bi da imaju na umu da, bez obzira na to koliko očajnički pokušavaju da razoružaju Severnu Koreju, da je nikada ne mogu lišiti prava na samoodbranu - rekla je ona u izjavi koju su preneli državni mediji.

Navela je da bi SAD mogle da se suoče sa "još fatalnijom bezbednosnom krizom" ukoliko nastave sa akcijama protiv Severne Koreje.

SEVERNA KOREJA OSULA PALJBU: On je marioneta Amerike!

Ocenila je da je činjenica da se o lansiranju raspravljalo u Savetu Bezbednosti "očigledna primena dvostrukih standarda", jer je, navodi, to telo "zažmurilo" na američko-južnokorejske vojne vežbe. Poručila je da Severna Koreja neće tolerisati bilo kakav pokušaj da se potkopa njeno pravo na samoodbranu. Istakla je da će ta zemlja preduzeti "najtežu protivakciju kako bi zaštitila svoju nacionalnu bezbednost".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading