KIJEVU STIŽE ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE SA ZAPADA Moćne rakete gađaju mete putem lasera
Foto: Printscreen

Pojavili su se snimci zaliha projektila Brimstone 2koje je isporučilo Kraljevsko vazduhoplovstvo kako bi pomoglo Ukrajini da potisne ruske snage .

Rakete, zajedno sa sličnim protivtenkovskim oružjem koje su poslali drugi zapadni saveznici Ukrajine , imali bi centralni začaj u usporavanju vojnog napredovanja Moskve poslednjih meseci.

Britanija je prvi put dala projektile Brimstone Ukrajini pre oko šest meseci. Međutim, video koji je prošlog meseca objavila Služba za emitovanje britanskih snaga pokazuje da se naprednija verzija priprema za transport.

Rakete, od kojih svaka košta oko 175.000 funti, mogu da pogode mete putem lasera i da izaberu sopstvenu metu sa unapred programirane liste korišćenjem radara sa talasima izuzetno visoke frekvencije.

BIZARNO SAOPŠTENJE AMERIKE "Rusi su krivi što su ih Ukrajinci streljali!"

Ovaj sistem omogućava oružju da skenira bojno polje i odabere najprikladniju metu, ne računajući civilna vozila ili manje važnu vojnu opremu.

Raketa se može koristiti u naseljenim područjima sa velikom preciznošću, ograničavajući potencijal za kolateralnu štetu među civilnim stanovništvom.

Prva verzija Brimstona ušla je u službu RAF-a 2005. godine. Nadograđena je 2008. Brimstone 2, sledeći poboljšani model, ušao je u upotrebu 2016.

Sa dometom iz mlaznog aviona, od otprilike 37 milja, i bojevom glavom od 6,3 kg, Brimstone 2 je dizajniran prvenstveno za pogađanje zemaljskih ciljeva, uključujući vozila u pokretu.

Međutim, razvijena je pomorska verzija oružja, posebno dizajnirana da pogodi brza jurišna plovila kao što su gliseri. Uspešno ispitivanje pokazalo je sposobnost projektila da pogodi brojne pojedinačne ciljeve na moru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aca

22.11.2022 08:47

Warner je jedino rešenje. Kad mogu svi što nebismo i mi. Plati lepo i gledaj kako ljudi rade, kolikogod da,košta jeftinije je od života naših mladića ,a znaju kako se radi na terenu.