NATO IZDAO NAREĐENJE Nemački borbeni lovci krenuli u akciju
Foto: Printscreen

Nemački borbeni avioni su u misiji NATO-a od 2. avgusta, stacionirani su u vazdušnoj bazi Amari u blizini Talina.

- U ponedeljak i sredu lovci nemačkog ratnog vazduhoplovstva Jurofajter tajfun izvodiće trenažne letove na malim visinama u estonskom vazdušnom prostoru. Letovi će se obavljati na visini od najmanje 152 metra u južnoj i centralnoj Estoniji. Ako je moguće, biće nošeni daleko od naselja i farmi - kaže se u poruci  - prenela je RIA.

Letovi se obavljaju na osnovu sporazuma između zemalja NATO-a u posebno određenim područjima. Takve zone za letove na malim visinama dodeljuju sve vlade baltičkih država.

Baltičke zemlje nemaju avione pogodne za vazdušno patroliranje, pa su od aprila 2004. godine (nakon ulaska u NATO) avioni zemalja Severnoatlantske alijanse, koji se nalaze u Litvaniji na aerodromu Zoknjai, pet kilometara od Šjauljaja, angažovani na zaštiti vazdušnog prostora u rotaciji u vazdušnoj bazi Amari, koja je od 2014. godine postala dodatna lokacija za raspoređivanje NATO aviona - prenela je RIA.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Beba

22.11.2022 01:19

Bad vole da se igraju rata... Jednom nacisti, uvek nacisti

Pera

22.11.2022 05:47

Nemci krše vlastiti ustav izlaskom vojske iz državnih granica vas tako je Nemačkoj bilo zabranjeno naoruzavanje posle prvog rata nisu poslušali pa im se dogodilo ono što će im sd ponovo dogoditi !

Pera

22.11.2022 06:45

Dusa me boli za Kosovo a kazu dusa se leci suzama.