ČEKA GA ŽIVOTNA ODLUKA Bajden danas puni 80 godina , a pred njim je važan trenutak
AP Andrew Harnik

Uskoro je vreme da predsednik SAD Džo Bajden, koji danas puni 80 godina, odluči da li želi da se popne na još jednu planinu - onu do drugog mandata predsednika.

U njegovoj stranci ali i širom zemlje, sada kruže pitanja - da li ima ono što je potrebno da se ponovo kandiduje za predsednika.

Najstariji predsednik u američkoj istoriji, Bajden danas slavi 80. rođendan na ličnoj raskrsnici, dok se on i njegova porodica u narednim mesecima suočavaju sa odlukom o tome da li bi trebalo da se opet kandiduje. Na kraju potencijalnog drugog mandata imao bi 86 godina.

Bajdenovi saveznici i savetnici kažu da namerava da uđe u trku, a njegov tim započeo je tihe pripreme za kampanju, ali je sam predsednik često zvučao dvosmisleno.

"Moja namera je da se ponovo kandidujem. Ali ja veoma poštujem sudbinu", rekao je on na konferenciji za novinare ovog meseca.

Bajden je dodao da će razgovarati o tome. Pomoćnici očekuju da će se ti razgovori ozbiljno pokrenuti tokom Dana zahvalnosti i Božića, a odluka će biti doneta tek nakon Nove godine.

Bajden planira da rođendan proslavi na porodičnom ručku u Beloj kući, prenosi AP.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading