EVROPLJANI IMAJU RAZLOGA ZA STRAH "Neoprezni koraci usred sukoba u Ukrajini"
Foto: Alo/ilustracija

Zapad treba da da sve od sebe da spreči eskalaciju između Rusije i NATO-a, rekao je u subotu nemački kancelar Olaf Šolc, ističući da je neophodno nastaviti da šalje Ukrajini oružje za borbu protiv Rusije.

Govoreći na konferenciji Socijaldemokratske partije u gradu Fridrihshafenu na jugu Nemačke, Šolc je priznao da su mnogi građani Evrope „uplašeni i da imaju razloge za to“.

Ističući važnost vojne podrške Ukrajini, on je napomenuo da zapadne zemlje treba da budu „zabrinute da ne dođe do eskalacije koja bi mogla da dovede do rata između Rusije i NATO-a“.

„Važno je delovati razborito i odlučno u isto vreme“, dodao je on. Šolcovi komentari dolaze nakon što je prošlog meseca upozorio da se ne preduzimaju „neoprezni koraci“ usred sukoba u Ukrajini.

„Ne sme biti direktnog sukoba između Rusije i NATO-a“, naglasio je tada. S obzirom da su odnosi između Zapada i Rusije već dosegnuli nove padove nakon što je Moskva započela svoju vojnu operaciju u Ukrajini, strahovi od direktnog sukoba između Rusije i NATO-a nedavno su bili izazvani padom projektila u poljskom selu blizu ukrajinske granice.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading