"GURAJU NAS U GRAĐANSKI RAT" Zapad sprema novo žarište: Cilj je uništenje Irana!
EPA

Amirabdolajan je to izjavio dan nakon što je sedam ljudi ubijeno u jugozapadnoj iranskoj provinciji Kuzestan, u napadu koji su iranski državni mediji ocenili kao teroristički, prenosi Rojters.

„Različite bezbednosne službe, Izrael i neki zapadni političari koji su pravili planove za građanski rat, uništenje i dezintegraciju Irana, trebalo bi da znaju da Iran nije Libija ili Sudan“, napisao je Amirabdolajan u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Rat u Ukrajini, 267. dan - Alo.rs

On je dodao da Iranci neće nasedati na takve planove.

Protesti u Teheranu zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini 16. septembra, koju je uhapsila državna policija za moral, prerasli su u masovne demonstracije širom zemlje.

Policija negira da je maltretirala Mahsu Amini, navodeći da je umrla od srčanog udara, ali njena porodica tvrdi da nije ranije imala srčano obolenje.

Incident su osudili mnogi svetski lideri i grupe za ljudska prava, uključujući Sjedinjene Američke Države, koje su sankcionirale iransku policiju za moral, kao odgovor na “zlostavljanje i nasilje nad iranskim ženama i kršenje prava mirnih iranskih demonstranata”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading