HITAN SASTANAK SVETSKIH LIDERA! Bajden o tragediji u Poljskoj: Rakete verovatno nisu ispaljene iz Rusije
Foto: Printscreen

 

 

Sastanak je sazvao predsednik SAD Džo Bajden, saopštila je Bela kuća, nakon eksplozije u selu Pševodov na istoku Poljske, u blizini granice sa Ukrajinom.

Odmah nakon incidenta, Bajden je govorio uživo za CNN i rekao: "Ne želim da kažem ništa definitivno dok se ne obavi potpuna istraga. Međutim, zbog putanje raketa, malo je verovatno da su ispaljene iz Rusije. Ali videćemo šta će istraga doneti. Iako su prve Informacije govorile da je Rusija umešana u ovo, preliminarna istraživanja to osporavaju."

Na sastanku su učestvovali lideri Sjedinjenih Država, Nemačke, Kanade, Holandije, Japana, Španije, Italije, Francuske i Velike Britanije.

Predsednik Džo Bajden ponudio je punu američku podršku i pomoć Poljskoj u vezi sa istragom o eksploziji u blizini granice sa Ukrajinom koja je odnela živote dve osobe.

ERDOGAN: NATO smatra da Rusija nema veze sa incidentom u Poljskoj! - Alo.rs

"Bajden je razgovarao i sa poljskim kolegom Andžejem Dudom i izrazio najdublje saučešće zbog gubitka života u utorak uveče", navodi se u saopštenju Bele kuće.

Dodaje se da je Duda obavestio Bajdena o istragama njegove zemlje o eksploziji u istočnom delu zemlje, u blizini granice sa Ukrajinom.

Bajden je ponovo potvrdio čvrstu posvećenost Sjedinjenih Država NATO-u. Dvojica lidera su se složila da će oni i njihovi timovi ostati u bliskom kontaktu kako bi utvrdili odgovarajuće korake dok se istraga nastavlja, zaključuje se u saopštenju Bele kuće.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading