ISPRAVKA U Istanbulu su se zapalili automobili
Foto: Printscreen

U prvobitnom tekstu stojali su navodi, uz pozivanje na turske medije, da je u Treskoj počinjen novi napad dva dana nakon terorističkog napada u Istanbulu, koji se ispostavio kao lažna vest.

Isto tako u prvobitnom naslovu ovog članaka jasno smo naveli da je reč o terorističkom napadu u Turskoj, a zapravo se desio požar na automobilu koji se proširio na druga vozila.

Tačna činjenica je da je u Istanbulu u noći 15.11.2022. došlo do požara na automobilu tokom vožnje. Požar je ubrzo zahvatio još nekoliko automobila.  

Dakle, mediji u regionu, uključujući i Alo!, preuzeli su navod iz tweeta sa profila @LWNChannel da je u Istanbulu došlo do novog napada. Bez ikakvih provera same tvrdnje ili detalja o Twitter nalogu, “vijest” je objavljena na domaćem govornom području uz navode da je u pitanju teroristički napad autobombom.

Shodno navedenim činjenicama i nakon analize portala raskrinkavanje.ba tekst u kome navodimo da je u Istanbulu počinjen novi teroristički napad i da je aktivirana autobomba označen je kao prenošenje lažnih vijesti. 

Nakon analize portala raskinkavanje.ba sve netaćne tvrdnje iz teksta su obrisane i unete su tačne informacije.

Izvinjavamo se našim čitaocima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading