MAKRON TRAŽI OD KINESKOG LIDERA: Ubedite ga da se vrati za pregovarački sto!
EPA/ GONZALO FUENTES / POOL

Makron je tražio od kineskog lidera da ubedi Putina da se vrati za pregovarački sto u cilju sprečavanja eskalacije rata u Ukrajini, saopštila je Jelisejska palata.

"Predsednik Francuske traži od Kine da doprinese slanju poruka predsedniku Putinu kako bi se izbegla eskalacija (rata u Ukrajini) uz poziv da se ozbiljno vrati za pregovarački sto", dodaje se u saopštenju.

Makron se nalazi u Indoneziji gde je u toku samit lidera Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20).

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U PARIZ U Jelisejskoj palati uskoro počinje sastanak sa Makronom

Si Đinping je u razgovoru sa Makronom na marginama G20 "pružio podršku evropskim posredničkim naporima", posebno francuskom predsedniku, i "veoma je odlučno ponovio svoje protivljenje upotrebi atomskog oružja" Rusa u Ukrajini, dodala je Jelisejska palata.

Predsednik Francuske je pozvao kineskog kolegu da ujedine snage protiv rata u Ukrajini, ističući da je "stabilnost" u svetu takođe u interesu Kine.

Makron i Si su takođe razgovarali o bilateralnim odnosima, dok predsednik Francuske planira posetu Kini početkom 2023. godine ukoliko to dozvole zdravstveni uslovi zbog korona virusa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading