OVO JE NAJINTELIGENTNIJI ČOVEK NA SVETU!
Printscreen

Jedanaestogodišnji engleski musliman Jusuf Šah, prema Mensa testiranju IK, najpametniji je čovek na svetu, piše Iorkshire Evening Post.

Šah je na testu postigao 162 poena, što znači da mu je koeficijent inteligencije toliko, a procenjuje se da su Albert Ajnštajn i Stiven Hoking imali IK oko 160.

„Svi u školi misle da sam veoma bistar i oduvek sam želeo da znam da li sam u prvih 2% ljudi koji polažu Mensa test“, rekao je šesti bivša iz Lidsa za Iorkshire Evening Post.
Šah i njegovi roditelji odlučili su da se on priprema za Mensa test dok se istovremeno priprema za prijemne ispite za srednju školu.

"Težak je ispit za pripremu", rekao je njegov otac Irfan Šah za novine. "Samo smo nastavili da radimo ono što inače radimo - ništa specifično za test inteligencije."

„Još uvek mu kažem da je „tvoj tata ipak pametniji od tebe“. … Mi sve to shvatamo u potpunosti. Čak i ako si talentovan, moraš da budeš najveći radnik – dodao je on.

Jusuf - koji želi da studira matematiku na Oksfordu ili Kembridžu - pokazuje znake genija još od mladosti, rekao je Irfan.

„On jednostavno ima taj prirodni smisao za matematiku. Čak i njegovi nastavnici, svaki put kada dobijemo školske izveštaje, kažu: 'Nemamo čemu da ga naučimo, on već sve zna'“, zaključio je otac malog genija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading