BELORUSIJA UNAPREĐUJE MOĆNO ORUŽJE Modernizacija započinje od 2023. godine
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Belorusija će od 2023. godine serijski unapređivati tenk T-72BME u interesu svoje vojske, rekao je Dmitrij Pantus, predsednik republičkog državnog vojno-industrijskog komiteta.

-Sa ekonomske tačke gledišta, imamo mnogo, uključujući ekonomski veoma isplative projekte za modernizaciju raznih vrsta (oprema - prim. aut.), koji su danas u službi. Ima dosta uspešnih projekata. Kao živopisan primer poslednjih dana već završavamo ispitivanja modernizacije tenka T-72BME. Naša modifikacija je, po mom mišljenju, veoma uspešan posao. Od sledeće godine ćemo ove tenkove serijski modernizovati u interesu Oružanih snaga Republike Belorusija, rekao je Pantus u intervjuu za televiziju STV u nedelju.

Prema njegovim rečima, pri donošenju odluke o izvodljivosti modernizacije naoružanja i opreme „mora se voditi računa o faktoru ekonomske isplativosti i taktičko-tehničkim zahtevima koje oružane snage postavljaju za jednu ili drugu vrstu naoružanja”.

U oktobru je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posetio poligon Obuz-Lesnovski u Brestskoj oblasti, gde su mu prikazana dostignuća beloruske vojne industrije, uključujući modernizovani oklopni transporter i tenk T-72BM2 opremljen zaštitom od protiv- tenkovskih raketnih sistema.

Lukašenko je zahtevao aktivniju modernizaciju tenkova u službi Belorusije. Šef beloruskog ministarstva odbrane Viktor Hrenjin je uveravao da beloruska preduzeća modernizuju tenkove, „i da nisu ništa lošiji od ruskih T-90“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading