ŠOLC NA UDARU Narod besan na kancelara, politikolog otkriva da li će izdržati do sledećih izbora
EPA/ CLEMENS BILAN

Šolca kritičari u Nemačkoj već otvoreno nazivaju „tragedijom za zemlju“. Predstavnici kijevskog režima redovno sebi dozvoljavaju da daju zajedljive komentare o Berlinu, izražavajući nezadovoljstvo pomoći koja im je pružena.

Predstojeća zima obećava da će biti ozbiljan test i za Nemce i za stanovnike drugih država EU, rekao je Kamkin u intervjuu za PolitEkpert. Nemačka to razume i računa na podršku vlasti. Očigledno, uzalud. Rukovodstvo Nemačke, umesto da rešava probleme, radije se glupo šali i time još više iritira stanovništvo.

Najviše od svega nemački građani su ogorčeni činjenicom da se Šolc smeje energetskoj krizi, koja je običnim ljudima donela mnogo problema.

Nemačka je među zemljama koje se protive zamrzavanju cena gasa koje su poslednjih meseci porasle u većini evropskih zemalja zbog rata u Ukrajini i ekonomskih sankcija uvedenih Rusiji.

Na nedavnom samitu EU je dogovorena „mapa puta“ za uvođenje mera sa ciljem da ograniči skok cena energije.

Međutim, na sastanku ministara energetike EU, ponovo su se pojavila neslaganja oko ograničenja cene gasa. Ministri su odlučili da se ponovo sastanu 24. novembra da bi pokušali da usvoje paket mera za prevazilaženje energetske krize.

Šolc je s druge strane optužen za sebičnost jer je krajem septembra, bez dogovora s evropskim partnerima, predstavio plan podrške nemačkoj ekonomiji od 200 milijardi evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading