ILON MASK ISKASAPIO TVITER! Otpušteno više od polovine osoblja, besni radnici spremaju tužbe!
Profimedia

Oblasti Tvitera na koje su Maskovi rezovi najviše uticali uključuju timove za poverenje u proizvode i bezbednost, politiku, komunikaciju, tvitovanje, etičku veštačku inteligenciju, nauku o podacima, istraživanje, mašinsko učenje, društvenu dobrobit, pristupačnost, pa čak i određene ključne inženjerske timove, navodi se u tvitovima otpuštenih i ljudi upoznatih sa materijom, prenosi Verdž.

S obzirom na širok zahvat otpuštanja i Maskovu nameru da smanji troškove u oblastima kao što je klaud hosting, zaposleni koji ostaju u kompaniji očekuju da će Tviter imati poteškoća u održavanju kritične infrastrukture u kratkom roku.

Jedan od zaposlenih je rekao da će stvari početi da se kvare.

Otpuštanja su počela u četvrtak uveče, ubrzo nakon što je interno poslat nepotpisani memorandum koji potvrđuje da će kompanija "proći kroz težak proces smanjenja radne snage na globalnom nivou".

Zaposleni koji su pogođeni brzo su shvatili da su im radni nalozi zaključani, mnogo pre nego što su bili obavešteni o statusu posla drugom nepotpisanom elektronskom porukom pod nazivom "Vaša uloga na Tviteru". 

Prema elektronskim porukama koje su poslate otpuštenima, oni će i dalje biti plaćeni i primati beneficije do datuma koji se čini da odgovara dužini obaveštenja o masovnom otpuštanju koju zahtevaju federalni i državni zakon SAD.

U međuvremenu, zaposleni u drugim zemljama su obavešteni da su njihove uloge "identifikovane kao potencijalno ugrožene ili u opasnosti od otpuštanja" i da bi trebalo da nastave da se pridržavaju politike kompanije dok ne dobiju više informacija. 

Neki zaposleni već su podneli tužbu protiv Tvitera tvrdeći da je kompanija prekršila Zakon o prilagođavanju i prekvalifikaciji radnika (VARN) i Kalifornijski VARN zakon, koji zahteva da kompanije daju obaveštenje najmanje 60 dana pre masovnog otpuštanja.

Drugi su naveli za Verdž da se konsultuju sa advokatima o neskladu između Maskove jednomesečne otpremnine i onoga na šta je pristao da plati pre spajanja.

Prethodno je nekoliko direktora otišlo iz kompanije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sumadinac

05.11.2022 12:46

Bravo Mask dosta nam je te lazne Demokratije.