DA LI ĆE BERLIN RADIKALNO PROMENITI KURS? Ruski politikolog otkrio od čega zavisi Šolcov pristup Kremlju
EPA/ Theo Klein

Kortunov je u intervjuu za Lenta.ru objasnio zašto je nemački kancelar Olaf Šolc počeo drugačije da tretira Moskvu. Prema njegovim rečima, pristup šefa nemačke vlade zavisi od položaja celokupne vladajuće elite u Nemačkoj. Sada je kancelar počeo da traži zajednički jezik sa Kremljom, jer je rat u Ukrajini počeo da se odugovlači.

„Verovatno se nisu obistinile nade da bi Ukrajina mogla da dobije brzu pobedu. Rusija je na putu eskalacije i to stvara određenu dozu nervoze, u tom smislu i Berlina“, rekao je Kortunov.

Stav nemačkog kancelara Olafa Šolca prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu se nije promenio, saopštio je portparol nemačke Vlade agenciji „Rojters“, komentarišući izjavu turskog predsednika Redzepa Tajipa Erdogana.

- U skladu sa ovim stavom, Berlin, kao i ranije, zahteva od Moskve da povuče vojsku iz Ukrajine i otpočne pregovarački proces sa Kijevom - dodao je izvor.

Prethodno je turski lider izjavio da je u razgovoru sa nemačkim kancelarom osetio da Šolc želi da nađe zajednički jezik sa ruskim predsednikom i da je promenio svoj stav prema Putinu.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading