RUSKI DOPRINOS PREHRAMBENOJ BEZBEDNOSTI Moskva spremna da besplatno obezbedi značajne količine žita najsiromašnijima
Foto: Alo.rs

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Indonezije Ðokom Vidodoom, potvrdio spremnost zemlje da besplatno obezbedi značajnu količinu žita najsiromašnijim zemljama, saopštila je danas pres služba Kremlja.


"U kontekstu podrške globalnoj prehrambenoj bezbednosti, Vladimir Putin je naveo fundamentalne ruske pristupe implementaciji istanbulskih sporazuma, koji se odnose na izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka i deblokadu ruskih poljoprivrednih proizvoda i izvoza đubriva na svetska tržišta", navodi Kremlj u saopštenju, a prenosi agencija TAS S.

 

SVET SE SPREMA ZA "CRNI PONEDELJAK"



Kaže se da je ruski predsednik istakao i spremnost zemlje da kao humanitarnu pomoć obezbedi značajne količine žita najsiromašnijim zemljama, a da je indonežanski predsednik podržao takav pristup.

Putin je informisao indonežanskog kolegu o situaciji koja je nastala kao posledica ukrajinskog korišćenja pomorskog humanitarnog koridora za diverzantsku akciju protiv infrastrukture i brodova Crnomorske flote u Sevastopolju, kao i da ruska strana nastavlja učešće u sporazumu o izvozu žita.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Walter Praviček

02.11.2022 16:22

Ako bi Rusi dali žito,to morajo prevesti sa Ruskim brodovima u Afriku ili tamo,gde nije ništa bilo od poseva.Drugi voze sve tamo,gde se odmah plati,a to Afrika nije,nemaju para.