RUSKI VOJNI LIDERI O UPOTREBI NUKLEARNOG ORUŽJA Evo šta otkrivaju tajna dokumenta o Putinovim pretnjama
Wikipedia

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije učestvovao u razgovorima koji su vođeni u pozadini sve jače nuklearne retorike Rusije i neuspeha na bojnom polju, piše Njujork tajms koji se poziva na tajna dokumenta američke administracije.

Međutim, činjenica da su visoki ruski vojni lideri čak vodili razgovore uznemirila je Bajdenovu administraciju jer je pokazala koliko su ruski generali frustrirani zbog svojih neuspeha na terenu, i sugeriše da prikrivene pretnje Putina da će upotrebiti nuklearno oružje možda nisu samo pretnje.

 

RUSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU Američke vlasti treba svo nuklearno oružje da iz Evrope da vrate u zemlju i eliminišu sva skladišta

 

Ipak, američki zvaničnici su rekli da nisu videli dokaze da Rusi postavljaju nuklearno oružje ili preduzimaju druge taktičke mere kako bi se pripremili za napad.

Obaveštajni podaci o razgovorima koji su održani u ruskim vojnim krugovima pred američke zvaničnike stigli su prvi put sredinom oktobra.

Kako dalje navodi Njujork tajms, američki zvaničnici nisu otkrili o kojim su tačno scenarijima za korišćenje nuklearnog oružja raspravljali ruski generali. Valja napomenuti da je šef CIA-e Vilijam Berns još ranije tvrdio da bi Putina gubici na frontu mogli da nagnu prema potencijalno očajničkom činu upotrebe nuklearnog oružja kako bi ostvario pobedu u Ukrajini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading