ŠOK U HRVATSOJ! Počelo suđenje Zagrepčanu koji je silovao psa, a onda je stiglo pismo iz Belgije!
Foto: Alo.rs

Zagrepčanin Ivor Ivanišević (46), traženi begunac zaposlen u Evropskom parlamentu, godinama uspešno izbegava da se suoči sa optužnicom koja ga tereti da je seksualno zlostavljao jednog od svojih pasa i razmenjivao zoofilske sklonosti u virtuelnom svetu sa istomišljenicima.

I dok mu je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo ponovljeno suđenje nakon što je viši sud ukinuo osuđujuću presudu staru godinu dana, teško je prihvatiti činjenicu da briselska policija elegantno ignoriše i ne postupa po evropskom nalogu za hapšenje dugo vremena.

Međutim, sudeći po dopisu Uprave policije koji je u sud stigao na kraju samog ročišta, a na šok svih prisutnih, 'nečinjenje' je opravdano - jer je Ivanišević, kao stalno zaposlen službenik, ima imunitet!

– Dobili smo obaveštenje iz Kancelarije za sirene Belgije u kojem navode da Ivor Ivanišević ima imunitet i da zbog tog statusa njihovi nadležni organi ne mogu da privedu dotičnu osobu, odnosno uhapse, prilikom postupanja i pronalaska – saopteno je.

Dakle, pred sudom je novi izazov. Pitaće Ministarstvo spoljnih poslova kakav tačno status ima Ivanišević i kako da zatraži skidanje imuniteta. Ovaj predmet zastareva na jesen sledeće godine, a do sada je smenjeno četvoro sudija. Na kraju je prvostepena presuda doneta u odsustvu okrivljenog, koji je izbegavao saslušanja od samog početka suđenja, plašeći se medija, pa čak i tražio da suđenje bude zatvoreno za javnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading