SAD ŠALJE 30 MILIONA POMOĆI PAKISTANU Raseljenim ljudima nakon poplona stiže novac
Foto: Shutterstock/Shutterstock/Svetlana Lukienko

SAD su najavile dodatnih 30 miliona pomoći za žrtve nedavnih poplava koje su raselile stotine hiljada ljudi širom Pakistana, dok je od sredine juna poginulo više od 1.700 ljudi.

Južna Koreja želi da ostane u prijateljskim odnosima sa Rusijom - Alo.rs


"Pomoć je najavio američki ambasador u Pakistanu Donald Bloum tokom posete poplavljenim podrucjima u južnoj provinciji Sind, najteže pogodenoj regiji", saopšteno je u danas iz kabineta pakistanskog premijera, prenela je agencija Anadolija.

Ukupna pomoć Vašingtona Pakistanu za odgovor na poplave, hranu, odgovor na katastrofe i još neke stavke sada iznosi 97 miliona dolara.

Iz američke ambasade saopšteno je da će dodatna sredstva povećati pomoć najugroženijim zajednicama i omogućiti Agenciji SAD za međunarodni razvoj da dopre do više od četiri miliona ljudi.


Pakistanski premijer Šehbaz Šarif zahvalio je Vašingtonu na najnovijoj humanitarnoj pomoći, ističući da izazovi u pogledu hrane, zdravlja i skloništa ostaju dok se zima približava.

Pozvao je međunarodnu zajednicu da brzo doprinese pozivu Ujedinjenih nacija za pomoć od 816 miliona dolara kako bi se ublažila razaranja uzrokovana velikim poplavama.

Poplavljena je trećina Pakistana, a od sredine juna poginulo je više od 1.700 ljudi, podseća agencija.

Poplave su uzrokovale gubitak više od 30 milijardi dolara, uglavnom u oblastima stanovanja, infrastrukture i poljoprivrede.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading