NESKLAD BAJDENA SA PENTAGONOM Dok Ministarstvo odbrane SAD ne vidi razlog za zabrinutost, američki lider preti Moskvi
EPA

Sjedinjene Države ne vide znake da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje, ali nameravaju da nastave da nadgledaju i drže kanale komunikacije otvorenim, rekao je Rajder.

-Nemamo naznaka da je Rusija odlučila da koristi ovakvu vrstu sredstava, a takođe ne vidimo potrebu da menjamo spremnost naših strateških snaga. Nastavićemo da to pažljivo pratimo... i takođe ćemo nastaviti da držimo otvorene komunikacione kanale, rekao je novinarima.

Preteća retorika američkog predsednika

Dok pentagon ne vidi razlog za zabrinutost, Bajden je danas upozorio Moskvu da ne koristi nuklearno oružje, nakon što je Rusija saopštila Ujedinjenim nacijama da veruje da Ukrajina planira da upotrebi "prljavu bombu".

"Rusija bi napravila neverovatno ozbiljnu grešku da upotrebi taktičko nuklearno oružje", istakao je, između ostalog, Bajden, preneo je Rojters.

On je rekao da su SAD u stalnom kontaktu sa Moskvom u vezi sa američkom košarkašicom Britni Grajner, koja se nalazii u zatvoru u Rusiji, nakon što je odbijena njena žalba na devetogodišnju kaznu za šverc droge.

"U stalnom smo kontaktu sa ruskim vlastima kako bismo izvukli Britni i druge. Do sada nismo naišli na mnogo pozitivnih odgovora, ali se ne zaustavljamo", kazao je Bajden.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading