SA DOLASKOM NOVOG PREMIJERA OTIŠLI NEKI MINISTRI Ostavku obelodanili na Tviteru
Tanjug

Novi britanski premijer Riši Sunak potvrdio je danas da želi da Džeremi Hant ostane na mestu ministra finansija, dok su neki članovi vlade koji su obavljali ministarske funkcije tokom mandata Liz Tras podneli ostavke.

Britanski ministar za poslovanje i energetiku Džejkob Ris-Mog i ministar pravde Brendon Luis podneli su ostavke posle Sunakovog imenovanja.

Nije poznato u kojoj fazi je postupak protiv Nikolića, ali je dobio novu funkciju - Alo.rs


Ris-Mog, bliski saradnik bivših premijera Džonsona i Tras, je ranije već najavio da ne želi da bude deo Sunakovog kabineta, prenosi Skaj njuz.

Minisar pravde Brendon Luis je ostavku objavio na društvenoj mreži Tviter. On je Sunaku čestitao na novoj funkciji i dodao da će ga “podržavati iz zadnje klupe”.


“Novi premijer će imati moju podršku iz zadnje klupe kada se bude uhvatio u koštac sa izazovima sa kojima se suočavamo - kao stranka i kao država”, piše u objavi.

Istakao je da mu je čast što je služio kao jedan od ministara sa najdužim stažom u kabinetu i što je imao prilike da obavlja osam ministarskih funkcija, u pet resora, pod vođstvom četiri premijera.

Ostavku je podnela i Vendi Morton, članica vlade zadužena za disciplinu među poslanicima Konzervativne stranke.

Morton je svoju ostavku objavila na Tviteru.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading