UHAPŠEN BLISKI BOLSONAROV SAVEZNIK U napadu vatrenim oružjem i granatama ranio dvojicu policajaca
EPA/Andre Coelho

Džeferson, bivši poslanik i bliski saveznik predsednika Brazila Žaira Bolsonara, posle napada zaključao se u kuću, koju je policija opkolila, a svojim pristalicama je putem društvenih mreža saopštio da se neće predati, prenosi AP.

Nakon višecasovne opsade, Džeferson je uhapšen kasno sinoć po lokalnom vremenu.

"TRAMP JE VELIKA KUKAVICA!" Pelosi: Neće smeti da se pojavi - Alo.rs


Policija je saopštila da će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog pokušaja ubistva.

- Ni u koga nisam pucao da bih ih pogodio. Pucao sam u njihov auto i blizu njih. Bilo ih je četvoro, trčali su... - naveo je Džeferson u snimku objavljenom putem aplikacije za razmenu poruka Votsap.



Bolsonaro je ubrzo nakon pucnjave kritikovao Džefersona, osudio je njegove izjave protiv sudija Vrhovnog suda, uključujući pretnje i uvrede koje su dovele do prvobitnog hapšenja i napada, u nastojanjima da se od njega distancira.

Incident se dogodio uoči brazilskih predsedničkih izbora, nakon odluke pravosudnih organa da se odgovorni za širenje dezinformacija i antidemokratske retorike preventivno privedu uoči glasanja 30. oktobra.

Džeferson je trebalo da bude preventivno zatvoren zbog navodnih pretnji sudijama, a ta odluka je prvobitno izazvala gnev Bolsonarove stranke i pristalica, koji su odluku suda ocenili kao “cenzuru i napad na slobodu govora”, prenosi AP.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading