"SVUDA SU ME PRATILI" Milijarder prodao avion, a razlog je neverovatan!
Foto: EPA/ZSOLT CZEGLEDI

„Istina... grupa LVMH je imala avion i prodali smo ga. Rezultat je da sada niko ne može da vidi kuda idem jer sada iznajmljujem avione“, rekao je Arno.

Taj potez je usledio pošto je Tviter postao preplavljen nalozima kao što su "I-fly-Bernard" i "laviondebernard", koji su pratili letove Arnoovog privatnog aviona i izveštavali o ugljeničnom otisku ili atmosferskom zagađenju koje on uzrokuje, prenosi RT.

Avion, kanadski „bombardije global 7500“, navodno je najveći poslovni mlaznjak trenutno na tržištu. Prema Rojtersu, cena novog aviona je još 2019. godine počinjala od 73 miliona dolara. Iznajmljivanje košta oko 10.650 dolara na sat, prema veb-stranici Paramunt biznis džet.

U medijskim izveštajima se tvrdi da je Arno često koristio svoj avion, a Forbs je u jednom članku iz 2019. naveo da je putovao privatnim avionom najmanje jednom mesečno.

Arnoov sin, Antoan, rekao je u istom radio intervjuu da činjenica da drugi ljudi znaju gde se nalazi avion kompanije nije samo neprijatna već i štetna za posao.

„Nije baš dobro da naši rivali u svakom trenutku znaju gde smo. To im može dati ideje i neke indicije“, naveo je on.

Neto bogatstvo Bernara Arnoa iznosi oko 134 milijarde dolara, što ga čini trećim najbogatijim čovekom na svetu, iza Ilona Maska i Džefa Bezosa, prema „Blumbergovom“ indeksu milijardera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading