VELIKA PROMENA KOD PUTINA Erdogan otkrio detalje, dva sata razgovarali telefonom
Foto: EPA/EPA/PAVEL GOLOVKIN

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je primetio da je ruski predsednik Vladimir Putin smekšao sada i da je otvoreniji za dijalog nego ranije, preneo je TASS.

"Video sam da je Putin mnogo blaži sada i ovoreniji za dijalog nego ranije. Videćemo šta će telefonski razgovori koje ćemo imati narednih dana doneti. Saslušaćemo i Putina i Volodimira Zelenskog", rekao je Erdogan novinarima tokom povratka iz Azerbejdžana.

Erdogan je istakao da se nada da će održati razgovore sa predsednicima Rusije i Ukrajine u skorijoj budućnosti, objavio je turski list "Hurijet".

Iz Kremlja su, međutim, poručili da novi telefonski razgovor između Putina i Erdogana nije trenutno u planu ruskog predsednika, ali i da se "može organizovati brzo".

"Što se tiče telefonskog razgovora sa Erdoganom - nije u planu sada. Ali, Putin i Erdogan pričaju često i njihovi razgovori ponekad traju bukvalno dva sata", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Povodom Erdoganovih reči da je Putin smekšao i da je otvoren za dijalog više nego pre, Peskov kaže da je Putin otvoren za razgovore sa Ukrajinom od početka.

"Putin je, zapravo, bio otvoren za razgovore od samog početka. I sam predsednik je to nekoliko puta rekao", istakao je Peskov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading