MAKRON UZDRMAO NATO! Britnaci besni poručili "Razotkriven je!"
Foto: AP Christophe Ena

Volas je rekao da se Makron "razotkrio" potvrđujući da Francuska neće izvratiti ako ruski predsednik Vladimir Putin bude aktivirao nuklearno oružje u Ukrajini.

U redovima NATO strahuje se da bi ruski predsednik mogao da odobri nuklearni napad dok njegova "ilegalna invazija na Ukrajinu nastavlja da posustaje", ocenjuje Dejli mejl, navodeći u isto vreme i da je Kremlj negirao da namerava da koristi svoj nuklearni arsenal.

Upitan o komentarima francuskog predsednika na jučerašnjem sastanku NATO-a u Briselu, Volas je rekao da to "razotkrilo predsednika Makrona".

 

 

On je dodao - Naše mišljenje je da bi, ako Rusija upotrebi nuklearno oružje, to imalo teške posledice po nju.

Britanski Telegraf citira izvore u NATO-u koji kažu da bi Makronove reči mogle da poremete „principe odvraćanja“ i da on ne bi trebalo da "o tome javno govori".

Dan ranije, visoki izvor iz NATO rekao da će Rusija 'gotovo sigurno dobiti fizički odgovor od mnogih saveznika, a potencijalno i od samog NATO-a' ako napadne.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg dodao je da će biti "teških posledica" ako se upotrebi nuklearno oružje, ali je odbio da iznese bilo kakve detalje o potencijalnom odgovoru NATO-a. Šef NATO-a je rekao da bi nuklearni udar suštinski promenio prirodu sukoba i označio prelazak veoma važne linije.

 

 

Rusija je zapretila Trećim svetskim ratom ako Ukrajini bude odobreno članstvo u NATO, upozorio je u četvrtak zvaničnik Saveta bezbednosti Rusije.

- Kijev je svestan da bi takav korak značio zagarantovanu eskalaciju do Trećeg svetskog rata - rekao je Aleksandar Venediktov, zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije, Kremljskoj novinskoj agenciji TASS.

Najnovije vesti sa fronta pratite na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading