Peter Sijarto
Foto: Alo/EPA

Sijarto je najavio da će u četvrtak putovati u Moskvu na konferenciju posvećenu svetskim energetskim tendencijama, kao i da će razgovarati sa predstavnicima Gazproma i kompanije Rosat.

„To je odgovornost zemlje članice koje same odlučuju o bilateralnim sastancima. Ipak, način na koji Unija razume ovo putovanje je da nema smisla ući u razgovore za Rusijom na visokom političkom nivou u periodu kada oni pokazuju, na svaki mogući način, da njih jedino interesuje eskalacije agresije u Ukrajini“, rekao je Stano novinarima u Briselu.

Dodao je da je ceo svet mogao da vidi juče tu, kako je naveo, "eskalaciju agresije" i istakao da je Mađarska je ta koja sama odlučuje gde putuje i ko se sa kim sreće.

„Naša pozicija je da nema nikakvog smisla bilo kakav angažman sa Rusijom u ovom trenutku. Rusija sasvim otvoreno i zanemaruje i odbacuje svaku civiliziranu normu i narušava i Povelju Ujedinjenih Nacija i međunarodni zakon s time što prave ogromna zverstva i neselektivno bombarduju civile. To je nešto što može da se uporedi sa ratnim zločinom i to je protiv međunarodnog humanitarnog prava“, rekao je Stano.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading