ORBAN RASPALIO IZ SVE SNAGE Rat je danas otvoren samo zato što su to želeli Amerikanci, a da je tu Angela Merkel...
EPA

 - Primirje mora da bude dogovoreno ne između Rusije i Ukrajine, već Amerike i Rusije - istakao je tokom diskusije u organizaciji "Berliner cajtung i magazina „Cicero“ u Berlinu.

Orban je rekao da onaj koji veruje da rat može biti završen rusko-ukrajinskim pregovorima „ne živi na ovom svetu“, jer je realnost drugačija.

On je istakao da Ukrajina može da se "brani protiv Rusije" samo zato što je vojno podržava SAD.

 - Rat je danas otvoren samo zato što su to želeli Amerikanci. Zbog toga moraju Amerikanci i Rusi da se dogovore i onda se rat završava - uveren je Orban.

Takođe je ocenio da američki predsednik DŽo Bajden nije pravi pregovarač za američku stranu.

 - On je išao previše daleko - smatra Orban dodajući da je Bajden rekao neke stvari o Vladimiru Putinu posle kojih je teško voditi pregovore.

 - Zvučaće možda brutalno što ću reći, ali nada u mir je Donald Tramp - ocenio je on.

U diskusiji, u organizaciji „Berliner cajtung“ i magazina „Cicero“ u Berlinu, Orban je, na pitanje šta misli da je razlog odluke Putina da "napadne Ukrajinu", rekao da nerado odgovara na to pitanje, jer njega ne zanima Putin, već Mađarska, EU, i koji je evropski interes.

 - Ne znam zašto je započeo rat - podvukao je on.

Dodao je i da je i 2014. otcepljenjem Krima moglo doći do rata, ali je zahvaljujući pregovaračkom spretnošću tadašnje nemačke kancelarke Angele Merkel sprečen.

Na pitanje da li bi aktuelni rat Merkelova mogla da spreči Orban je jasno odgovorio "Sa Angelom Merkel danas ne bi imali rat u Ukrajini".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
dedwxw

12.10.2022 00:07

sto nema vise ovakvih, politicara sa integritetom, nemoguce da je 99% americkih marioneta na celu svih drzava?