TUŽAN OBRT I VELIKA PREVARA MOĆNIKA Srđa Trifković otkrio šta je Italija uradila - Đorđa Meloni je "prodala dušu đavolu" (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Balkan info

Profesor navodi da je Đorđa Meloni preuzela određene obaveze i napravila kompromise koji će joj obezbediti prihvatljivost u Briselu i Vašingtonu.

- La Republika je pisala pre četiri dana da se Đorđa Meloni obavezala na tri ključne stvari koje interesuju Amerikance i EU. Kao prvo, da strateško uporište u NATO-u ne dolazi u pitanju, kao drugo, da solidnost učešća Italije u antiruskim sankcijama i povećano snabdevanje Ukrajine oružjem i materijalom iz Italije ne dolazi u pitanje i treće, da neće biti probijanja budžetskih ograničenja, odnosno, da će se poštovati fiskalna disciplina koju je nametao i prethodni premijer Dragi, koji je, samo da se podsetimo, pre toga bio predsednik Evropske centralne banke - kazao je Srđa Trifković za jutarnji program Hepi TV.

Ističe da će Melonijevoj biti dozvoljeno da vodi neku konzervativnu politiku, ali je bilo presudno da Mateo Salvini bude marginalizovan.

Profesor kaže da ćemo videti paradoksalnu situaciju da će daleko iskusniji Silvio Berluskoni i Mateo Salvini u naponu snage biti marginalizovani unutar kabineta Đorđe Meloni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ПРЕДРАГ

08.10.2022 21:08

Значи неће ни она дуго.