CENE DIVLJAJU BEZ KONTROLE Još jedan "napad" na nemačke džepove: Kompanije najavile nova poskupljenja (VIDEO)
Alo! Ilustracija A.V.

Prema istraživanju koje je sproveo institut, sve kompanije koje se bave prodajom hrane žele da podignu cene svih proizvoda. Ekonomisti Ifo-a takođe kažu da će cene gasa i struje i ugostiteljske usluge nastaviti da rastu.

Ovaj institut svakog meseca anketira nekoliko hiljada kompanija za svoje ekonomske prognoze, uključujući cenovna očekivanja.

„Nažalost, malo je verovatno da će se talas inflacije još smiriti“, rekao je u sredu šef ekonomije Ifo-a Timo Volmeršauzer.

Sve prehrambene prodavnice i više od 92 odsto apoteka planiraju podizanje cena, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja. Među prodavcima cveća i biljaka skoro 90 odsto planira da podigne cene.

Više cene najavljuje i oko 80 odsto prodavnica bicikala i kancelarijskog materijala, 87 odsto ugostitelja i skoro dve trećine hotela. U gastronomiji poskupljenja je najavilo više od 87 odsto firmi, u hotelijerstvu nešto više od 62 odsto. S

Slična je situacija i u nekim sektorima industrije, kao što je sektor odeće ili elektronske robe, pokazuju podaci istraživanja instituta iz Minhena.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading