ZNA LI AMERIKA KO SU JOJ SAVEZNICI? Gaf potpredsednice SAD uzburkao mreže (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

Harisova je napravila grešku dok je bila u poseti demilitarizovanu zonu između Južne Koreje, stvarnog saveznika SAD na poluostrvu, i Narodne Republike Severne Koreje koju vodi Kim Džong Un.

SAD su tehnički još uvek u ratu sa Severnom Korejom pošto je Korejski rat završio primirjem, a ne mirovnim sporazumom 1953. godine.

 

 

Dok je ove nedelje držala govor u DMZ-u, Harisova je izjavila: „Dakle, Sjedinjene Države dele veoma važan odnos, a to je savez sa Republikom Severnom Korejom i to je savez koji je jak i trajan.

Očigledna greška privukla je pažnju njrna kritičara na mreži, koji nisu bili voljni da pogledaju na drugu stranu.

Konzervativni komentator Džon Kardiljo osudio je Bajdenovu administraciju nakon što je video ovaj snimak, tvitujući: „Hajde da nastavimo da verujemo da su ovi moroni iz daljine funkcionalni, a ne potpuni idioti".

Bivša direktorka za komunikacije sa medijima Tramp 2020. Erin Perin takođe je kritikovala Harisa u kontekstu Bajdenovog „Gde je Džeki?“ gafa od juče. Ona je napisala: „Vrlo je očigledno da je potpredsednica ovde pogrešila, ali to dovodi do ozbiljnog pitanja, da li će Bela kuća priznati grešku ili će se udvostručiti kao juče kada je bilo jasno da je Bajden u velikoj meri zabrljao tražeći mrtvog člana Kongresu?"

Voditeljka podkasta Monika Krouli je tvitovala: „Molim vas, recite mi da je ovo lažna vest“.

Stručnjak za komunikacije GOP-a Met Vitlok je tvitovao: „Između ovoga i Bajdenove haotične retorike oko Tajvana, šaljemo neke veoma pomešane signale u Aziju. Jedina stvar koja im je verovatno jasna je da je Bajdenova administracija vruća zbrka.

Novinar Ijan Majls Čeong je primetio: "Kamala Haris kaže da su SAD sada u savezu sa Severnom Korejom. Južna Koreja je u nemilost ili tako nešto?"

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading