VLAST U SARAJEVU UDARA NA MILANOVIĆA Spremna deklaracija protiv predsednika Hrvatske
Alo

- Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primereno predsedniku jedne evropske države. Izražavamo poštovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsednika Republike Hrvatske, ali ne možemo to poštovanje pokazati prema gospodinu Milanoviću, zbog njegovih uvredljivih i nediplomatskih izjava prema BiH - stoji u delu dokumenta.

Takođe, navodi se kako izjave Milanovića neće ništa dobro doneti ni Hrvatskoj, a ni BiH, niti na bilo koji način doprineti regionalnoj stabilnosti i saradnji.

Na kraju, navedeno je kako će o stavu Grada Sarajeva biti obavešteni svi.

- Do tada, niko od od zvaničnih organa Grada Sarajeva neće biti njegov domaćin u bilo kojoj od protokolarnih, pa ni drugih aktivnosti, a što je inače uobičajena praksa prilikom poseta šefova država i drugih visokih zvanica iz EU i sveta. O ovom stavu Gradskog veća Grada Sarajeva biće obavešteni državni organi BiH kao i Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu. Naglašavamo da će građanke i građani Hrvatske uvek biti rado viđeni i dobrodošli gosti u Sarajevu, kao i do sada - zaključili su u Deklaraciji, preneo je "Kliks".

Pratite nas na Telegramu!

Komentari (0)

Loading