SRBIJA NASTAVLJA SA ODGOVORNOM POLITIKOM Vučić sa Saracinom o dijalogu Beograda i Prištini
Printscreen

Predsednik Vučić je ponovio stav i poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu ističući da se naša zemlja zalaže za dodatno unapređenje međusobnog povezivanja i ekonomske saradnje u regionu. Predsednik Vučić je takođe naglasio da Srbija nastavlja sa politikom odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima, jer je to najbolji put za očuvanje stabilnosti i napredak celog regiona.

Pratite nas i na Viberu, najnovije vesti ŽIVELA SRBIJA.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i na pripreme dokumenata i značaj samog sastanka u okviru Berlinskog procesa, kao i na ostvarivanje prava na četiri slobode – slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala.

Tom prilikom, predsednik Vučić je ponovio da se Srbija posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova na Balkanu, ali da će nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet uz dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ceni i podržava Berlinski proces, kao format koji na konkretan način daje podstrek evrointegracijama Zapadnog Balkana.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading