SATELITI PREKRILI NEBO NAD ALBANIJOM Nadgledaće teritoriju cele zemlje a evo i zašto
Printscreen

Albanska vlada je potpisala ugovor vredan šest miliona dolara sa "Satellogic USA Inc" iz Severne Karoline, saopšteno je iz kabineta premijera Edija Rame, preneo je AP.

Albanija će sporazumom imati na raspolaganju dva satelita, koji će biti nazvani "Albanija 1" i "Albanija 2", što će biti deo predstojećeg lansiranja, koje "Satellogic" planira sa američkom svemirskom kompanijom "Spejs iks".

- Ovi sateliti će pružiti iz svemira dosad neviđen pregled širom zemlje - rekao je direktor američke kompanije Emilijano Kardžiman.

Zvaničnici su rekli da će satelitske slike omogućiti Albaniji da rešava probleme u oblasti poljoprivrede, životne sredine, sprovođenja zakona, saobraćaja, graničene bezbednosti i požara.

Premijer Rama je izjavio da će sateliti omogućiti Albaniji da podignu sprovođenje zakona na viši nivo, posebno u borbi protiv korupcije, i omogućiće jaču vladavinu prava.

Vlada u Tirani planira da uskoro kupi i naoružane dronove, kako bi se borila protiv "terorizma ili potencijalnog neprijatelja", naveo je Rama.

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading