URAGAN NOSI ČITAVE KUĆE NA FLORIDI Katastrofalan olujni udar ostavio 200.000 ljudi bez struje (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Kako se navodi, neke kuće su izvučene iz temelja i nošene niz ulicu.

Danas je uragan već udarao Floridu razornim vetrovima i kišom dok je napredovao ka zapadnoj obali države, spreman da izazove katastrofalan, potencijalno nezabeležen olujni udar koji se približavao kopnu u sredu popodne.

Olujni udar je porast nivoa vode uzrokovan jakim olujnim vetrom koji gura vodu na obalu.

Uragan Ian takođe je zvanično stigao na jugozapadnu obalu Floride, prema Nacionalnom centru za uragane. Ian, koji je pustošio zapadnu Kubu sa stalnim vetrovima od 125 milja na sat, ojačao je u uragan kategorije 4, skoro kategorije 5 sa ​​stalnim vetrovima od 150 milja na sat dok je krenuo ka jugozapadnoj Floridi u Meksičkom zalivu.

Čak i pre nego što je uragan stigao do kopna, jaki vetrovi u tom području već su izazvali prava razaranja, otkrivajući krovove i čupajući drveće. Vlasti upozoravaju stanovnike da se evakuišu ili ostanu bezbedni, jer je situacija opasna po život.

Guverner Ron DeSantis rekao je da je oko 200.000 stanovnika države bez struje, ali to je samo pregled onoga što se čeka za državu u narednih 24 do 48 sati. Uragan Ian donosi bujne poplave, jake vetrove i preteće višemetarske talase na obalu Floride.

Jaki vetrovi se protežu na više od 280 kilometara od centra uragana, a na Floridi se uragan osetio već ujutru. Vetar je već rušio drveće i dalekovode, a više od 100.000 kupaca bilo je bez struje i pre nego što je uragan stigao na kopno.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading