MI ĆEMO BRANITI BOGA, ZEMLJU I PORODICU Zapaljiv govor nove premijerke Italije naišao na ovacije pristalica (VIDEO)
Foto: EPA/Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Prethodno, predsednica stranke Braća Italije Ðorđa Meloni, izjavila je da su italijanski glasači na izborima dali jasan mandat desnici da formira sledeću vladu i pozvala na jedinstvo kako bi se pomoglo u suočavanju sa brojnim problemima zemlje.

Nakon toga, ona je pred svojim simpatizerima održala zapaljiv govor koji se mnogima neće dopasti - a mnogima se dopao u velikoj meri.

Pogledajte snimak:

- Molim vas, odgovorite mi na ova pitanja. Ovo ima veze sa onim što radimo danas ovde. Zašto je porodica neprijatelj? Zašto je porodica toliko zastrašujuća? Postoji jedan odgovor na sva ova pitanja. Zato što nas to definiše. Zato što je porodica naš identitet. Zato što je sve što nas definiše sada neprijatelj za one koji bi želeli da nemamo svoj identitet i da jednostavno budemo savršeni potrošački robovi. Zato napadaju nacionalni identitet, zato napadaju religiozni identitet, napadaju polni identitet, napadaju porodični identitet. Ne mogu da se definišem kao Hrišćanka, Italijanka, žena, majka, ne. Moram da budem građanin X, pol X, roditelj 1, roditelj 2. Moram da budem broj. Zato što onda kada sam broj, kada nemam identitet ni korene, tada ću biti savršeni rob na milosti finansijskih špekulanata. Savršeni potrošač. To je razlog zašto... To je razlog zašto izazivamo toliki strah. To je zašto ovaj događaj izaziva toliko straha. Zato što ne želimo da budemo brojevi. Mi ćemo braniti vrednost ljudskog bića. Svakog pojedinačnog ljudskog bića. Zato što svako od nas ima jedinstveni genetski kod koji je neponovljiv. Svidelo vam se to ili ne, to je svetinja. Mi ćemo to braniti. Mi ćemo braniti Boga, zemlju i porodicu. Te stvari koje se toliko gade ljudima. Mi ćemo to uraditi da bi odbranili našu slobodu zato što nikada nećemo biti robovi i prosti potrošači na milosti finansijskih špekulanata. To je naša misija. Zato sam došla ovde danas. Česterton je napisao, pre više od jednog veka... da vidimo da li mogu da nađem... "Vatre će biti zapaljene da posvedoče da je dva i dva jednako četiri. Mačevi će biti potegnuti da se dokaže da je lišće zeleno leti." To vreme je došlo. Mi smo spremni. Hvala vam. 

Pratite nas i na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Branko Josic

02.10.2022 14:25

Bravo ! Tako je ! Napokon se pojavio neko normalan u Evropi osim Orbana ! Cestitam !