Danska prijavila curenje gasa u blizini gasovoda Severni tok 2
Foto: Shutterstock

U informaciji se navodi da danske vlasti savetuju plovila da se klone tog područja, prenosi Rojters pozivajući se na rusku novinsku agenciju.

Najnovija vest stiže nakon što je kompanije Nord strim 2 AG, operatera gasovoda Severni tok 2, izvestila da je protekle noći uočen iznenadni pad pritiska u jednom od dva kraka cevovoda.


Portparl Nord strima je izjavio za Rojters da bi curenje gasa moglo da bude uzrok pada pritiska.

U jednom od krakova morskog gasovoda „Severni tok 2“ opao je u pritisak gasa, saopštio je jutros operator projekta „Nord strim 2 AG“.

„Vanredna situacija na kraku A gasovoda ‘Severni tok 2’. Večeras je dispečer na obalskoj platformi ‘Severnog toka 2’ zabeležio nagli pad pritiska na liniji A. Odmah su obaveštene obalske službe Nemačke, Danske, Švedske, Finske i Rusije. Istraga je u toku“, navodi se u komentaru kompanije.

Morski gasovod „Severni tok 2“ kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje prolazi od kompresorske stanice „Slavjanska“ u Kingisepskom okrugu Lenjingradske oblasti Rusije do baltičke obale Nemačke. U ovom trenutku, oba kraka gasovoda napunjene su gasom i spremna za rad.

 

Vanredna situacija na Severnom toku 2 - Alo.rs

 

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading