MILORAD DODIK Uspeo sam da pridobijem Hrvatsku za saveznika
Foto: Printscreen/RTS


Za taj entitet je predvideo otcepljenje od BiH i pridruživanje Srbiji u periodu ne dužem od narednih 30 godina.

Dodik se u intervjuu za program "Svedočenje" Televizije RS (RTRS), objavljenom na sajtu, pohvalio svojim političkim umećem, a među njima je ubrojao i sticanje saveznika u Hrvatskoj i među hrvatskim političarima iz Bosne i Hercegovine.

On je sugerisao da je svojim delovanjem praktično uspeo da ih odvoji od jedinstvene politike međunarodne zajednice, čiji je cilj da spreči secesionističke planove rukovodstva RS, pa je podržavanjem pozicija hrvatskih političara u Bosni i Hercegovini uspeo da promeni regionalne odnose.

Istovremeno, aludirao je na to da, zajedno sa svojim najbližim političkim saradnicima, stalno ističe podršku zahtevima za izmjenim izbornim zakonom, kao i za uspostavljanje trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini, ali samo ako nije bio i na delu teritorije koji sada pripada RS.

„Kada ste u poslednjih pet godina čuli da je Hrvatska politički napala RS. Da li je to slučajnost? Oni imaju neke politike koje to grade“, rekao je Dodik, potvrđujući istovremeno da ne odustaje od planova za otcepljenje RS, odnosno za promenu državnih granica u regionu.

"To (RS) će biti država koja će imati svoje pravo na život i koja će se na neki način ujediniti sa Srbijom u obliku države", rekao je on odgovarajući na pitanje kako vidi RS u narednih 30. godina

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading