BURAN RAZVOJNI PUT ĐORĐE MELONI "Ja sam žena, ja sam majka, ja sam Italijanka, ja sam hrišćanka"
Foto: EPA/Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Od tinejdžerske aktivistkinje koja je hvalila Musolinija do favoritkinje za prvu italijansku premijerku, Đorđa Meloni je imala zanimljiv razvojni put, dovevši svoju krajnje desnu stranku nadomak vlasti.

Odlučna i borbena dok kritikuje Evropsku uniju, masovnu imigraciju i "LGBT lobije", ta 45-godišnjakinja je osvojila razočarane birače i izgradila snažan lični brend.

- Ja sam Đorđa, ja sam žena, ja sam majka, ja sam Italijanka, ja sam hrišćanka - rekla je na skupu u Rimu 2019., što je postalo viralno nakon što je remiksovano u pesmu.

BURAN RAZVOJNI PUT ĐORĐE MELONI

Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

 

 

Braća Italije proistekla su iz italijanskog postfašističkog pokreta, ali Meloni nastoji da se distancira od takve prošlosti iako ne želi skroz da je se odrekne.

Zagovara tradicionalne katoličke porodične vrednosti, ali kaže da će sačuvati italijanski zakon o pobačaju koji dopušta prekide trudnoće, ali omogućuje doktorima da odbiju da ih rade. Kaže da želi ženama koje misle da im je pobačaj jedina opcija da da pravo na izbor.

"Spremna za vlast"

Rođena u Rimu 15. jaunuara 1977, Meloni je odrasla u radničkoj četvrti Garbatelli s majkom pošto ih je otac ostavio. Već se dugo bavi politikom. S 31 godinom bila je najmlađa ministarka u posleratnoj italijanskoj istoriji i bila je među osnivačima Braće Italije 2012. godine.

Na izborima 2018. njena stranka osvojila je četiri odsto glasova, a sada u anketama dobija više od 24 odsto.

Meloni ide u prilog to što je njena stranka bila jedina opoziciona stranka zadnjih 18 meseci jer su sve ostale odlučile da uđu u vladu nacionalnog jedinstva dosadašnjeg premijera Maria Dragija.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading