AMERIKA IMA NOVU TAKTIKU ZA SLABLJENJE IRANA (VIDEO)
Profimedia

- Dok hrabri Iranci izlaze na ulice da protestuju zbog smrti Mahse Amini, SAD udvostručuju svoju podršku slobodnom protoku informacija iranskom narodu - rekao je zamenik ministra finansija Voli Adejemo. Kako je rekao, tim promenama pomažu iranskom narodu da bude bolje opremljen kako bi se suprotstavio naporima vlade da ih nadzire i cenzuriše. Dodao je da će Vašington u narednim nedeljama nastaviti da izdaje smernice.

Grupa koja nadgleda pristup internetu Netbloks saopštila je juče da je u Iranu registrovan novi poremećaj mobilnog interneta, gde je pristup društvenim medijima i nekim sadržajima strogo ograničen.

Kako navodi Ministarstvo finansija u saopštenju, Vašington je već dugo pravio izuzetke od sankcija Iranu upravo u vezi sa internetom, ali ažuriranje opšte dozvole od danas ima za cilj da ih modernizuje.

I dok Iranci već danima protestuju zbog smrti Mahse Amini koja je bila žrtva torture tzv.policije za moral, država je danas u nekoliko gradova organizovala provladine demonstracije kako bi se suprotstavila antivladinim nemirima.

Britanska agencija je navela da su provladini demonstranti pozivali na pogubljenje ljudi koji protestuju protiv režima. Broj mrtvih u sukobima policije i demonstranata na sve nasilnijim protestima širom Irana mogao bi dostići 26, navela je iranska državna televizija, a prenela je agencija AP.

Pratite nas na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading