TO JE JASNA CRVENA LINIJA "Naš narod neće plaćati cenu rata za koji nije odgovoran"
Foto: Shutterstock

To je izjavio mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto nakon razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, prenosi TASS.

"Naš stav je kristalno jasan. Ne vidimo nikakav racionalan razlog da se ide na još jedan paket sankcija, posebno kada je reč o energetici. Energija je za nas jasna crvena linija. Nismo spremni da primoravamo mađarski narod da plaća cenu rata za koji apsolutno nije odgovoran“, rekao je mađarski ministar novinarima, prenosi TASS.

"Naravno, ako bude predložen nacrt, mi ćemo učestvovati u raspravi, ali nećemo davati saglasnost ni na šta što je protiv našeg nacionalnog interesa", dodao je mađarski ministar.

Prema njegovom mišljenju, evropska privreda "kreće u recesiju“.

"Mislim da je to potpuno protiv interesa Evrope i Evropljana“, naglasio je Sijarto.

Ministri spoljnih poslova članica Evropske unije saglasili su se u sredu na neformalnom vanrednom sastanku u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN, da nastave sa novim sankcijama protiv Rusije i pružanjem pomoći Ukrajini, saopštio je visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj, nekoliko sati nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio delimičnu mobilizaciju.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (1)

Loading
Dejan

23.09.2022 11:28

Jedino Mađarska ima pametne političare u celoj EU. Podla USA iskorištava glupost vođa EU i svoju valutu dižu u nebesa. Tako će i dalje ceo svet raditi dđabe za amereričke papire.