SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA TRESE HRVATSKU Vojni špijuni proneverili milione, Milanović traži smenu šefa Obaveštajne agencije
Foto: Alo/Alo

Nakon što je dobio Izveštaj Veća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o vanrednom neposrednom stručnom nadzoru VSOA od 19. septembra, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izveštaju, predsednik Republike stava je da direktor VSOA, kao osoba odgovorna za funkcionisanje Agencije, ne može više da obavlja tu dužnost, navodi se u saopštenju.

Milanović je uputio dopis predsedniku Vlade Andreju Plenkoviću i tako pokrenuo postupak za razrešenje general majora Ivice Kindera s dužnosti direktora VSOA.

Nova TV juče je objavila da je deo pripadnika Vojno obaveštajne-sigurnosne agencije proneverio najmanje dva miliona kuna na službenim zadacima u Libanu, Poljski i Litvaniji.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici UVNS sproveli su unutrašnji nadzor i utvrdili da su vojni špijuni proneverili sredstava namenjena za službena putovanja. Reč je o sredstvima koja su pripadnici Agencije koristili prilikom odlaska u posetu misijama gde su boravili hrvatski vojnici.

U ovom trenutku nije poznato koliko je i da li je u ovim proneverama učestvovao Kinder.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading