AMERI SPREMAJU OSVETU Salivan: Nastavićemo da radimo kako bi Rusija bila na gubitku
Foto: Printscreen/Youtube

Kako tvrdi Salivan, Rusija „žuri sa održavanjem referenduma kao odgovor na uspehe Ukrajine na bojnom polju“.

„Ti referendumi su u suprotnosti sa principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta koji su u osnovi međunarodnog sistema i igraju ključnu ulogu sa stanovišta Povelje UN. Znamo da će na tim referendumima biti manipulacija“, istakao je Salivan.

Kako je dodao, „Rusija koristi fiktivne referendume kako bi anektirala te teritorije sada ili u budućnosti“.

„Dozvolite mi da jasno kažem da ako se to desi, a to očigledno još nije rešeno pitanje, SAD nikada neće priznati pretenzije Rusije na bilo koji navodno aneksirani deo Ukrajine. Nikada nećemo priznati tu teritoriju kao bilo šta drugo, osim kao deo Ukrajine. Nedvosmisleno odbacujemo akcije Rusije i nastavićemo da radimo sa našim saveznicima i partnerima kako bi Rusija bila na gubitku i na pružanju istorijske podrške Ukrajini“, poručio je Salivan.

Savetnik predsednika SAD Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je i  da Vladimir Putin sprema mobilizaciju ruske vojske.

- Imamo informacije da se Putin sprema na potencijalne mere mobilizacije - rekao je Saliven u obraćanju.

 

 

Ranije je saopšteno da će referendum o pristupanju Donjecke Narodne Republike Rusiji biti održan 23-27. septembra. Slični referendumi će se održati u LNR i Hersonskoj oblasti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading