"MI NISMO POTČINJENI EVROPSKOJ UNIJI"
Tanjug/Ap

- Evropska unija će nas zadržavati 52 godine, neće nam dozvoliti da joj se približimo, a onda će nas pitati: ‘Zašto se on sastao sa ovom zemljom, zašto se sastao sa onom?’ Razgovaraću. U trenutku dok pregovaramo mi nismo potčinjeni Evropskoj uniji“, rekao je turski predsednik televiziji Pi-Bi-Es.

Lider Turske je naveo da se sastaje sa liderima svih država sveta, između ostalog sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i kineskim predsednikom Si Đinpingom.

- Razgovaram sa svim zemljama, jer smo svi deo ovog sveta - dodao je on.

Pritom, Erdogan je podsetio da mu tokom sastanaka sa evropskim liderima niko nije postavljao slična pitanja i izrazio je spremnost da sa njima razgovara na isti način kao sa članovima ŠOS-a.

Turski predsednik je izrazio želju da naredne godine Turska postane punopravna članica Šangajske organizacije za saradnju.

Rat u Ukrajini, 209. dan - Alo.rs

Samit Šangajske organizacije za saradnju je održan u Samarkandu u Uzbekistanu 15-16. septembra i na sastancima je potpisano 44 dokumenta.

ŠOS je međunarodna organizacija osnovana 2001. godine. Organizaciju čine: Rusija, Indija, Kazahstan, Kina, Kirgizija, Tadžikistan, Pakistan i Uzbekistan. Zemlje posmatrači su Avganistan i Mongolija pokrenut je postupak da se primi Belorusija, a zemlje partneri su Azerbejdžan, Jermenija, Kambodža, Nepal, Turska i Šri Lanka i Iran.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading