ALBANIJA ODGOVORILA NA TERORISTIČKI NAPAD Rama: Imamo dokaze, to nije optužba to je činjenica
EPA/GEORGI LICOVSKI

Albanski  premijer Edi Rama, gostujući u emisiji "Probudi se Ameriko", osvrnuo se i na sajber napade na njegovu zemlju koje je izvršio Iran.

 – Imamo dokaze na osnovu dokaza tima Majkrosofta i specijalizovanih američkih agencija da iza napada stoji Iran, koji je sponzorisao četiri grupe, od kojih je jedna na čelu terorističkih sajber napada. To nije optužba, to je činjenica - rekao je Rama.

 - S druge strane - dodao je - shvatili smo da je vreme da prekinemo sve veze sa ovim režimom.

 - Ne možemo dozvoliti da njihova ambasada i dalje bude u centru naše prestonice i da služi kao operativni centar za ove napade, istakao je Rama u emisiji u kojoj je Ričard Grenel, bivši specijalni predstavnik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine - izjavio je Rama.

Iranska grupa "Tatkovinska Pravda", koja je preuzela odgovornost, blokirala je 15. jula sve vladine sisteme, koji su bili u prekidu tri nedelje.

Drugi napad je bio 9. ovog meseca na sistem TIMS na graničnim prelazima i sisteme državne policije, iz kojih su danas hakeri počeli da objavljuju informacije koje su klasifikovane kao strogo poverljive.

To je usledilo nakon što je dva dana ranije albanska vlada odlučila da prekine diplomatske odnose sa Iranom i proterala celokupno osoblje ambasade.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading