MALOLETNICA OSUĐENA ZBOG UBISTVA SILOVATELJA I još mora debelo da plati njegovoj porodici
Foto: Youtube/Printscreen

Tinejdžerku-žrtvu trgovine ljudima, koja je prvobitno bila optužena za ubistvo jer je izbola svog silovatelja, sud u Ajovi osudio je na pet godina stroge uslovne kazne i naložio joj da plati 150.000 dolara odštete porodici nasilnika.

Pajper Luis (17) priznala je krivcu za ubistvo iz nehata i namerno ranjavanje 37-godišnjeg Zakarija Bruksa iz Demojna juna 2020. Za obe optužbe zaprećena je kazna po 10 godina zatvora.

Okružni sudija Dejvid Porter u utorak je odložio izvršenje zatvorske kazne, što znači da bi, ako Luis prekrši bilo koji deo uslovne kazne, mogla da bude poslata u zatvor da odsluži tu 20-godišnju kaznu.

 

 

Što se tiče obaveze da plati odštetu porodici silovatelja, "ova sudu nema drugu opciju", rekao je Porter napominjući da je odšteta obavezna prema zakonu Ajove koji je podržao Vrhovni sud Ajove.

Luis je imala 15 godina kada je izbola Bruksa više od 30 puta u stanu u Demojnu. Zvaničnici su rekli da je Luis pobegla od nasilnog života sa svojom usvojenom majkom i da je spavala u hodnicima stambene zgrade u Demojnu kada ju je 28-godišnji muškarac primio u svoj dom i onda podvodio i terao na seks sa drugima.

Luis je rekla da je jedan od tih muškaraca bio Bruks i da ju je silovao više puta u nedeljama pre smrti. Ona je ispričala da ju je 28-godišnji muškarac naterao nožem da ode sa Bruksom u njegov stan radi seksa. Ona je zvaničnicima rekla da je nakon što ju je Bruks ponovo silovao, zgrabila nož sa noćnog ormarića i u naletu besa ga izbola.

Policija i tužioci nisu osporili da je Luis bila seksualno napadnuta i da je žrtva trgovine ljudima ali su tužioci tvrdili da je Bruks spavao u vreme kada je izboden i da nije predstavljao neposrednu opasnost za Luisovu.

 

 

Pajper Luis, koja je diplomirala dok je bila u pritvoru za maloletnike, priznala je u izjavi pre izricanja presude rekla je da joj je teško palo što joj nije bilo dozvoljeno da komunicira sa prijateljima i porodicom i što su je svi tretirali kao da je od stakla

"Moj duh je izgoreo, ali još uvek sija kroz plamen“, pročitala je ona iz izjave koju je pripremila. "Čuj me kako urlam, vidi kako sijam i gledaj kako rastem. Preživela sam!"

Tužioci su tvrdili da Luis nije žrtva u ovom slučaju i da nije preuzela odgovornost za ubistvo Bruksa i što je njegovu decu ostavila bez oca.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading