MOĆNE ŽENE U SEVERNOJ KOREJI Mali broj izabranica u užem krugu Kim Džong Una
Foto: AP

Aktuelni severnokorejski lider Kim Džong-un je, međutim, dozvolio dolazak nekoliko žena na moćne položaje, piše Gardijan.

Najistaknutija je njegova sestra Kim Jo-džong (34), koja je postala najvažnija ličnost u severnokorejskom režimu posle svog brata.

Smatrana je njegovim glavnim propagandistom, koja ga je često predstavljala na međunarodnom nivou, navodi britanski list.

Ove godine, vrhovni lider je imenovao prvu ženu ministra inostranih poslova u zemlji Čoe Son-hui (57).Takođe se pojavio sa Hjon Song-vol (44), pop zvezdom za koju se priča da je bila Kimova bivša devojka, čiji bend peva ode njihovom vođi dok je u vojničkim uniformama, navodi Gardijan.

Godine 2018, Kim je svojoj supruzi Ri Sol-ju dodelio titulu ''poštovane prve dame", što je, kako smatraju analitičari, veliki podsticaj njenom političkom statusu.

Američki portal NK Njuz, koji kritićki izveštava o Severnoj Koreji, prvi put je primetio u februaru ove godine misterioznu ženu u društvu Kim Džong-una u Severnoj Korejii i od tada je prati.

Procenjuje se da je u 30-im ili 40-im godinama i spekulisalo se da je možda čak i jedna od Kimovih rođaka, prenosi Gardijan.

Veruje se da severnokorejski lider ima najmanje dve polusestre, po imenu Kim Sol-song i Kim Čun-song, obe rođene 1970-ih.

NK Njuz piše da je Kim Sol-song, starija polusestra, iza kulisa ostala aktivna u rukovodstvu stranke.

SESTRA KIM DŽONG UNA ODBRUSILA Predlog Seula je glup!

Vrlo malo se zna o Kim Chun-songu, dodaje Gardijan.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading