NEMAČKA NAPRAVILA KOBNU GREŠKU Vojna avantura kojom su prešli crvenu liniju
Foto: Shutterstock

Pružajući Kijevu vojnu podršku, Nemačka rizikuje da se suoči sa ozbiljnim finansijskim problemima, smatra ruski politikolog ​​Anatolij Vaserman.

U intervjuu za "Narodne vesti" Anatolij Vaserman je primetio da su nemačke vlasti krenule na namernu provokaciju tako što su započele isporuku Ukrajine raznim vrstama naoružanja. Donevši takvu odluku, Berlin je prešao „crvenu liniju“ u odnosima sa Rusijom, što će, najverovatnije, Nemce dovesti do određenih posledica.

Prema rečima političkog eksperta, Nemačka je planirala da sprovede poseban antiruski spoljnopolitički plan, koristeći ukrajinsku krizu u svoje svrhe. Međutim, Berlin je ozbiljno pogrešio, zbog čega će se suočiti sa novim problemima koji će uticati na dobrobit zemlje.

Nemačke vlasti su se nadale da će ukrajinska kriza oslabiti međunarodni uticaj Ruske Federacije, a Moskva će biti prinuđena da prihvati zapadne ekonomske uslove vezane za snabdevanje energetskim sirovinama. Međutim, to se nije dogodilo. Sada, kada je Nemačka već prešla „crvenu liniju” u odnosima sa Rusijom, zemlja rizikuje da izgubi svoje „ekonomsko čudo”, suočena sa naglim padom finansijskih mogućnosti.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading