"UHAPŠEN JE!" Erdogan na povratku sa Balkana iz predsedničkog aviona saopštio važnu vest! (VIDEO)
EPA/VLADIMIR SMIRNOV

- Međunarodni izveštaji i Izveštaj o bezbednosti UN takođe sadrže informaciju da je ovaj terorista bio jedan od visokih rukovodilaca terorističke organizacije ISIS - rekao je predsednik. Erdogan je otkrio da turski obaveštajci već duže vreme prate teroriste i njihove veze u Siriji i Turskoj.

Teroristu je ispitala Nacionalna obaveštajna organizacija MIT, a istanbulska policija ga je potom prebacila pravosudnim organima po nalogu Glavnog javnog tužilaštva u Istanbulu.

Blumberg je u maju izvestio da je Turska uhvatila najvišeg vođu ISIS-a Abu al-Hasana al-Kurajšija. Terorista je 10. marta postao "kalif" ISIS-a, zamenivši Abu Ibrahim al-Hašimija al-Kurašija koji je poginuo tokom američke racije koja je ciljala njegovo skrovište u severozapadnom sirijskom regionu Veliki Idlib 3. februara.

Abu Zeid se očigledno lažno predstavio kao Al-Kurajši nakon hapšenja. Tursku je u prošlosti nekoliko puta napadala ISIS. Međutim, njene snage i zastupnici u Siriji nisu toliko aktivni protiv terorističke grupe.

U poslednjih nekoliko godina, mnogi visoki lideri grupe poginuli su u napadima američkih dronova na područja pod turskom okupacijom u severnim i severoistočnim regionima Sirije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading