"NESPOSOBNA NAKAZA!" Medvedev brutalno izvređao novu britansku premijerku!
EPA/ANDY RAIN

Trus, bivši ministar spoljnih poslova u Džonsonovoj konzervativnoj vladi, zvanično je postao premijer u utorak.

U Telegramu u sredu, Medvedev, koji trenutno služi kao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, prokomentarisao je sukcesiju vlada u Velikoj Britaniji: "Izlazi nakazni momak, dolazi nakazna dama."

On je novog premijera opisao kao "nesposobnog i osrednjeg termonuklearnog rusofoba koji nema elementarne ideje o politici, istoriji, geografiji, ali želi da pobedi Rusiju u svemu".

Foto: AP Yulia Zyryanova

 

Bivši predsednik je dodao da Trus, treća premijerka u britanskoj istoriji, pokušava da imitira prvu, Margaret Tačer, "a da nema ni pet odsto njenih sposobnosti", i da se nada da će rešiti energetsku krizu i rastuću inflaciju hrane, koja su "rezultat njenih sopstvenih ludih vežbi sankcija".

U svojoj prvoj izjavi u Dauning stritu, Trusova je tvrdila da je energetsku krizu izazvao "Putinov rat".

"Posvađaće se sa svima, propasti u svemu i otići u nemilost, kao i njena prethodnica, čupava Boriska. Čini se da je u Britaniji, koja je poznata po svojim tradicijama, nastala nova tradicija", napisao je Medvedev.

Ranije u sredu, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova tvrdila je da izbor Liz Trus za premijerku signalizira "krizu demokratije" i da njena pobeda na izborima na čelu Torijevaca nema nikakve veze sa voljom naroda, "jer sistem indirektnih izbora dominira anglosaksonskim dvojcem."

Foto: EPA/Jj Guillen

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading