ABAZOVIĆ OTKRIO IMENA VEZANA ZA ŠVERC "Ugrožena mi je bezbednost, ali mi specijalna zaštita ne treba"
EPA

Premijer Dritan Abazović nakon davanja izjave u Specijalnom državnom tužilaštvu kazao da je morao da iskaže putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori.

Ponovio je da je Milo Dukanović generator svega lošeg što se dešava u Crnoj Gori.

- Govorio sam o operativnin podacima i očekujem da tužilaštvo utvrdi da li je to tačno ili nije. Govorio sam o periodu od tri, četiri godine.

Abazović je oko devet sati došao u zgradu gđe je tužiocima predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.

- Očekujem da se pokrene lavina, grudvica je krenula. Govorio sma u tužilaštvu o konkretnim imenima i firmi i ljudi ali ne mogu javno da ih kažem. Ja sam objašnjavao šemu o švercu cigareta od momenta kad sam stupio u Vladi. Rekao gde mogu da pronađu dokumentaciju, obavestio o razgovorima koje sam imao, naveo nekoliko konkretnih primera koji upućuju na to... Dao sam primer koji ima i veze sa prethodnim Specijalnim državnim tužilaštvom. Taj primjer nije direktno Bemaks ali je u šemi Bemaks... Ja sam dve godine posvetio ovome...Lazovića nema u ovoj šemi - rekao je u izjavi za medije Abazović, dodajući da tajni podaci ne mogu da se dostavljaju medijima i da ih je neko u pojedinim medijima nezakonito objavio. 

- Zoran Lazović i Milivoje Katnić su jedno. Petar Lazović je sin Zorana Lazovića. Katnićev kum. Čekala se promjena SDT-a da bi ga procesuirali. Govorio je za njega da je najbolji policajac u Evropi, pa kako nije primetio šta se dešava, u porodici. Nije jer je deo toga.

- Lično mislim da je meni ugrožena bezbednost od kada sam se latio prošlog posla. Ja žrtvu od sebe neću praviti, nikakva specijalna zaštita mi ne treba, nikoga se ne plašim - poručuje Abazović.

"Oni znaju da sa Dritanom Abazovićem kompromisa nema"

Abazović, koji je na čelu tehničke vlade, kaže da je sve u Crnoj Gori povezano sa švercom cigareta.

- To što objavljuje "Mportal" i što rade "Pobjeda", "Analitika" i "CdM", sve je to povezano s ovim - tvrdi Abazović.

Na pitanje zbog čega se čekalo da padne vlada, pa da onda izađe s ovim podacima, Abazović kaže da su svi obavešteni.

- Njihov zadatak je bio da obaveste mene. S obzirom na to da u Crnoj Gori ne funkcioniše sve, ja sam kad sam odlučio da krenem dalje krenuo. Moj tajmlajn je takav. Ja sam rekao da ovo mogu i kao građanin i kao opozicionar, ali je cilj da se sve raskrinka. Oni znaju da sa Dritanom Abazovićem kompromisa nema, poručio je odlazeći premijer.

On je, kako su preneli podgorički mediji, novinarima kazao da je zadovoljan i da tužiocima treba vremena.

Rekao je da je govorio o periodu od tri, četiri godine.

Abazović je SDT-u predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.

Komentari (1)

Loading