REJV ŽURKE, PROSTITUTKE I DROGA U MENTALNOJ BOLNICI Organizatori najsurovo kažnjeni u Vijetnarmu
EPA/Andre Coelho

U Vijetnamu, Ngujen Ksuan Kuj je svoju bolničku sobu pretvorio u sobu za rejv žurke. Soba je bila opremljena svetlima i miks pultom za DJ-eve. Takođe je dovodio prostituke i drogu u bolnicu i organizovao zabave za pacijente i zaposlene. Zajedno sa saučesnikom osuđeni su na smrt, pošto su upravljali mrežom za prodaju droge iz psihijatrijske bolnice.

Sud u Hanoju je 31. avgusta presudio da će 39-godišnji Ngujen Ksuan Kjuj biti pogubljen zbog zločina u vezi sa kupovinom, prodajom, organizacijom, upotrebom i posedovanjem ilegalnih droga, preneo je Vice. Njegov saučesnik Ngujen Van Ngok, koji je osuđen po dve tačke za trgovinu drogom, takođe je osuđen na smrt. Iz bolnice su prodavali MDMA, ketamin i metamfetamin.

Kuj, koji je ušao u Centralnu psihijatrijsku bolnicu u Hanoju 2018. godine, infiltrirao se u osoblje i imao slobodne ruke u bolnici, prema lokalnim izveštajima, prema The Independentu.

Istražitelji su rekli da su mu bolnički administratori dozvolili da sobu za tretmane pretvori u mini-klub. Kada je policija upala u bolnicu, ustanovila je da je prostorija bila uređena za žurke: bila je zvučno izolovana, osvetljena, imala miks stolove za DJ-eve i velike zvučnike.

Seksualne radnice su povremeno dovođene na žurke, gde je bilo i dosta droge, a njima su prisustvovali i pacijenti i osoblje.

Podmitio je bivšeg načelnika bolničkog odeljenja

Kui je takođe prodavao drogu zavisnicima koji se oporavljaju u bolnici, koji su je zatim prodavali ljudima van bolnice. Kupci Kijevih lekova dolazili su u bolnicu, često se pretvarajući da neguju pacijente, navode lokalne vlasti.

Izveštaji navode da je Kui mogao da prokrijumčari drogu u bolnicu nakon što je podmitio Do Thi Luua, bivšeg šefa odeljenja bolnice, uz mesečnu isplatu od 10 miliona VND (428,02 evra). Iako je Luu negirala umešanost, osuđena je na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja, saopšteno je.

Upravnik bolnice Vuong Van Tinh otpušten je sa svoje funkcije nakon skandala. Druge dve medicinske sestre i bolnički tehničar osuđene su i osuđene na zatvorske kazne.

Kaže se da je Kuj imao istoriju mentalnih bolesti, ali je sud utvrdio da to nije razlog za postupke i presudio da će morati da odgovara za svoje postupke.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading